Bir önceki yazımızda, “Güç elde etmek için, bilinçaltını üstüne getirmek gerekir. Çünkü bilinçaltında saf ALTIN var” demiştik. Zihinle ilgili bir gerçeği işaret eden bir mecazdı bu.
Bir şemayla ne anlatmak istediğimizi hem görselleştirelim, hem de netleştirelim.
Not: Bu şema, “Allah Zihin Açıklığı Versin” kitabından alınmıştır.
Bu şema bir bütün olarak zihni temsil eder. ZİHİN, üç merkezden oluşan bir sistemdir; Bilinç, Bilinçaltı ve Saf Bilinç. Her birimin görevleri ve çalışma şekilleri belirtilmiştir. Saf Altın, Saf Bilincimizdir.
“Öz” ve “Bilinçdışı” olarak da kullanılan kavramlar, Zihnin “Saf Bilinç” biriminin karşılığıdır. İnsanın güç kaynağı burasıdır. Öz kaynaktan gelen saf güç; bir duygu, bir sezgi ve bazen de saf arzu olarak bilince ulaşırken, mecburen bilinçaltından geçer. Bilinçaltı BENLİK merkezi olduğu için, kişi Lider kimliğindeyse farklı, Kurban kimliğindeyse farklı sonuç olacaktır. Buraya “Çekirdek İnanç” noktası demiştik.
Saf Bilincinin farkında olan, onu bilen, bulan kişi; Özüne güvenir. Özden gelen saf arzu karşısında, EVET Ben bunu “YAPARIM” çekirdek inancıyla bir karar verir. Kişi, bu arzunun gerçekleşmesi için yapılması gereken “Hayati işleri” yaparak sonucunu alır.
Eğer kişinin Özüne güveni yoksa ya da şüpheleri varsa; HAYIR Ben bunu “YAP(A)MAM” inancıyla karar verir. “Hayati işler” yapılmaz ve sonuç da alınmamış olur.
“Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” sözü, kişinin Öz arzusuna ne kadar duyarlı olduğunu anlatır. Eğer kişinin Zihin Açıklığı varsa, bu arzuyu duyar ve uyar.
Bilinçaltı yazılarını sırayla okuyarak devam ediyorsanız, bir şeyi çok net farketmiş olmalısınız. Ortada mükemmel işleyen bir SİSTEM var. Bu Sistem ayrı merkezlerden oluşmuş ve birbiriyle bağlantılı çalışıyor. Önemli olan; merkezleri tanımak, birleştirmek ve taşları yerine oturtmak. Zihnin Fabrika Ayarları dediğim durumdur bu. Sistemi bir kere öğrenip fabrika ayarlarına dönünce, ne istersen yap. Yetki Sende, güç Sende, tercih Senin…
Gelelim güç kavramına. “GÜÇ” deyince aklınıza ne geliyor? Lütfen bir AN durun ve güç hakkında düşünün. Güçle şaka olmaz, ciddiyet ister.
GÜÇ, “değiş(tir)me yeteneği” demektir. “Hayatta değişmeyen tek şey değişim” olduğuna göre, değişim için karar vermek kalıyor geriye. Hangi konuda ve hangi yönde değişim yaratma ihtiyacınız var? “Hayat sizden ne istiyor?” Dikkat edin, “Siz hayattan ne istiyorsunuz” demedim. Neden? Çünkü Saf Bilinç “Yaşam Merkezi”dir. Kişinin yaşamını O yönetir. Burada bir sır ve incelik var, üzerinde düşünün.
Saf Bilinciniz Size arzusunu hissettirir. İçgüdüsel olarak bunu duyar ve bilirsiniz. Acıktığınızı, doyduğunuzu, uykunuzun geldiğini ve uykunuzu aldığınızı bildiğiniz gibi bilirsiniz. Bilinçaltı her konuyu alışkanlıkla bir düzene koymuştur. Son sözü Bilinç söyler, yani SİZ.
“Bilinçaltı, zihnin inanç tohumu ekilen bölümüdür” demiştik. Örneğin şu anda Saf Bilincim somut bir örnek olsun diye bir arzusunu dile getirdi. “Bilinçaltı yazı dizisi, bir kitap haline gelir” dedi. Bu duyguyu şu an Saf Bilincim bana hissettirdi. Ben de “Tamam olur, YAPARIM” diye karar verdim. Niyet ederek inanç tohumunu ektim. Bilinçaltımın gücünden bu yönde yararlanacağım. Bilinçaltının çalışma sistemini ve gücünü anlatan bir kitap ya-zı-la-cak.
“Güçle şaka olmaz, ciddiyet ister” sözünü hatırlayın. Sözlerimde ciddiyim, şaka yapmıyorum. Takip edin sonucu göreceksiniz…
Yalçın Kireççi / 6 Nisan 2016